Musica

We kent ze nog, Amigos de Musica... Karin en Leen zijn het zeker en dan met name van alternatieve country, indie folk en singer songwriters. Niet te glad, 't mag schuren. Puur muziek is genoeg, maar met fijne beelden erbij is natuurlijk helemaal prima.

IN THE PICTURE

December 24, 2017

Kerstavond, een mooie gelegenheid om eens te kijken wat Cowshead in 2017 muzikaal heeft bezig gehouden. Gevoelsmatig was het geen bijzonder jaar, maar alles eens langslopend blijkt toch het tegendeel. Er is weer hele mooie muziek gemaakt.

Fernant Zeste is de onbetwiste...

April 13, 2017

Fantastische performance op Celtic Connections 2017! Als er een muzikant is die het Schotse gevoel in muziek kan omzetten dan is hij dat. Als Cowshead dit luistert dan krijgen ze heimwee naar van alles en nog wat, maar vooral naar Schotland.

April 11, 2017

Heb je je vernoemd naar een vijzel. Kunnen we ons iets bij voorstellen als je een winkel in de Vijzelstraat hebt. Iets minder als je een bakker bent, want een andere betekenis van Le Mortier is metselspecie. Niet fijn om je deeg mee te vergelijken.

Dat begreep Judith de...

March 14, 2017

Dat je dus wel slaapt maar lang voor de wekker gaat weer wakker wordt. En dat je dan ligt te malen. Je afvraagt of je op zult staan of toch nog probeert weer in slaap te komen. En ondertussen luistert naar het bonken van je hart.

Mooi beschreven en met een enorme drive...

December 8, 2016

We moeten al weer terug naar november 2005 voor het optreden van David Olney met Freek de Jonge in de Schalm in Westwoud. Leuke avond, beetje veel Freek, wat weinig David, maar wel lachen natuurlijk. In de begeleidingsband: Sergio Webb.

December 2013 zijn David en Sergi...

November 8, 2016

Groot talent van down under. Z’n titelloze plaat schiet nog verschillende kanten op, maar Cowshead waardeert de songs met de psychedelische insteek. Dat levert ook een uiterst intrigerend clip op, waarin Marlon Williams zelf figureert. Het zal je kind maar wezen…

September 27, 2016

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg.  Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beetje een domper als blijkt dat Wild van oorsprong een naar de oprichter...

June 26, 2016

Tiengemeten staat al op m’n lijstje sinds ik voor AMEV – de toenmalige eigenaar – werkte. Uniek, dit eiland in het Haringvliet. Maar het kwam er nooit van. Natuurmonumenten werd in 1996 de nieuwe eigenaar, de bewoners en boeren moesten vertrekken.

Lucky Dice Music (LDM)...

January 2, 2016

Trees heeft charme. Zoveel dat broer Syb zijn huis in Brummen heeft verkocht, de IJssel is afgezakt en samen met haar een huis heeft gekocht in Berkum, Zwolle. Niet veel later krijgt Cowshead een e-mail waarin ons met de tekst ‘wie oren heeft om te horen’ wordt gewezen...

December 22, 2015

En dan kom je een filmpje tegen wat je recht in het hart raakt. Dit is oprecht, eerlijk, mooi. Vera is een Nederlandse dame die nu in Wales woont. Het filmpje blijkt de opmaat te zijn naar het nieuwe - tweede - album van Vera: 'Proper Brew', een aanrader. Verkrijgbaar...

Older Posts >

Please reload

Cowshead, Amsterdam / cowshead at telfort.nl / © 2008-2020 by Cowshead.