top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Von zarten Blütenblättern

Bijgewerkt op: 12 jan. 2020


Waar ze nu staan is niet helemaal duidelijk, maar deze stalen koeienkoppen hebben in het Sculptuurpark van Rees gestaan. Rees is een plaats in Duitsland, aan de Rijn, net over de grens. Ze blijken door Rob Logister (www.logisterart.nl) uit Amsterdam gemaakt te zijn. Op de website van het park is hier het volgende over te lezen:

"Koeienkoppen" verweist auf die sich verändernde Landschaft Noordhollands, wo die Bauern von Viehzucht und Landbau mehr und mehr auf die Züchtung von Blumenzwiebeln übergehen. Dort wo erst Kühe in der Weide standen, ist der Boden mit Sand verfüllt und werden jetzt Blumenzwiebeln gezüchtet. "Koeienkoppen" sind aus Stahlplatten gefaltete Schädel, die als Blumen bemalt sind. Robuste Figuren mit der Verletzlichkeit von zarten Blütenblättern.

Ja hoor, gaan we weer. Praatje kunst. Iets moois maken is niet voldoende, er móet een verhaal bij. Onzin natuurlijk. Goede kunst doet wat met je, ook zonder verhaal. Maar toch, wat een prachtige laatste zin! Het is iets als 'robuuste figuren met de kwetsbaarheid van verfijnde bloemblaadjes', maar in het Duits klinkt het veel beter.

Binnenkort naar Rob, misschien dat hij mijn schedel ook kan aanpakken.


Koeienkoppen Rob Logister in Rees

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page