• Leendert P. Bakker

Hygiëne

Bijgewerkt: 12 jan 2020


Van: Bofmans, Lennard P. Verzonden: woensdag 28 februari 2018 17:47 Aan: Baasman, Gert Jan

Kopie: Bouche, Beau de la; Blond, Robby; Boom, Brim van der Onderwerp: RE: let op: uren schrijven uiterlijk 3 maart

Hoi Gert-Jan,

In ons eerste gesprek onder vier ogen leerde ik van je dat hygiëne één van de doelstellingen voor de consulenten wordt. Erg verrassend, maar begrijpelijk. De soms woeste baarden van Beau en Robby vragen er om. Maar ik begreep het verkeerd, hygiëne – legde je me uit – betekent dat je op tijd bent met je rapportages. Die betekenis kende ik nog niet.

De klassieke betekenis van het woord is momenteel weer erg actueel. De Consumentenbond heeft vakantiehuisjes onderzocht en schrok van de uitkomst. Onderzoekers troffen veelvuldig stof, haren, schimmel, beestjes, druipsporen en vlekken op muren en matrassen aan. Net als poepbacteriën. Hopelijk is jouw huisje in Winterberg schoner.

Hoe dan ook, ik heb me - als laatste actie van deze maand - op de hygiëne gestort. En ze staan er weer keurig in hoor, al die uren. Gaandeweg kreeg ik er ontzettend veel lol in en heb gelijk ook maar de uren van maart in de rapportage gezet. Geen verlof, kan ook niet meer nu, dus het moet gek gaan als deze rapportage af gaat wijken van de werkelijkheid.

Alhoewel, een gesprek in de kantine van een gemiddeld loonbedrijf kan zo z’n gevolgen hebben. Zo’n kantine doet namelijk niet onder voor een vakantiehuisje. Okay, de poepbacteriën zijn niet menselijk. En de vlekken vind je er uitsluitend op de muur, naast de kalenders met meisjes die erg goed tegen de kou kunnen. Maar van een druipspoor wordt een beetje consulent niet ziek.

Een klein risico heb ik nu wel genomen op het punt van de hygiëne. Dat besef ik. Aan de andere kant, ik had de maanden april tot en met december ook alvast kunnen vullen. Dus waar hebben we het over?

Groet!

Lennard.

Lennard P. Bofmans

Pensioenconsulent Grunn de Witt

[ T ] +31 6 1234 5678


Rappobord Grunn de Witt

#atwork

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Brandend Zand

Het is een goede gewoonte geworden om dinsdags op weg naar Grunn de Witt een ontbijtje te halen bij Shell-tankstation Brandend Zand. Dat doet collega Beau de la Bouche ook. Met dit verschil dat Beau e

Nammen

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg. Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beet

Droppie

Het is gewoon een goede gewoonte, sokken en onderbroeken vragen voor je verjaardag. Krijgen doe je ze meestal toch niet, je blijft bescheiden in je kadowens en je hebt toch de vraag beleefd beantwoord