top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Hygiëne

Bijgewerkt op: 12 jan. 2020


Van: Bofmans, Lennard P. Verzonden: woensdag 28 februari 2018 17:47 Aan: Baasman, Gert Jan

Kopie: Bouche, Beau de la; Blond, Robby; Boom, Brim van der Onderwerp: RE: let op: uren schrijven uiterlijk 3 maart

Hoi Gert-Jan,

In ons eerste gesprek onder vier ogen leerde ik van je dat hygiëne één van de doelstellingen voor de consulenten wordt. Erg verrassend, maar begrijpelijk. De soms woeste baarden van Beau en Robby vragen er om. Maar ik begreep het verkeerd, hygiëne – legde je me uit – betekent dat je op tijd bent met je rapportages. Die betekenis kende ik nog niet.

De klassieke betekenis van het woord is momenteel weer erg actueel. De Consumentenbond heeft vakantiehuisjes onderzocht en schrok van de uitkomst. Onderzoekers troffen veelvuldig stof, haren, schimmel, beestjes, druipsporen en vlekken op muren en matrassen aan. Net als poepbacteriën. Hopelijk is jouw huisje in Winterberg schoner.

Hoe dan ook, ik heb me - als laatste actie van deze maand - op de hygiëne gestort. En ze staan er weer keurig in hoor, al die uren. Gaandeweg kreeg ik er ontzettend veel lol in en heb gelijk ook maar de uren van maart in de rapportage gezet. Geen verlof, kan ook niet meer nu, dus het moet gek gaan als deze rapportage af gaat wijken van de werkelijkheid.

Alhoewel, een gesprek in de kantine van een gemiddeld loonbedrijf kan zo z’n gevolgen hebben. Zo’n kantine doet namelijk niet onder voor een vakantiehuisje. Okay, de poepbacteriën zijn niet menselijk. En de vlekken vind je er uitsluitend op de muur, naast de kalenders met meisjes die erg goed tegen de kou kunnen. Maar van een druipspoor wordt een beetje consulent niet ziek.

Een klein risico heb ik nu wel genomen op het punt van de hygiëne. Dat besef ik. Aan de andere kant, ik had de maanden april tot en met december ook alvast kunnen vullen. Dus waar hebben we het over?

Groet!

Lennard.

Lennard P. Bofmans

Pensioenconsulent Grunn de Witt

[ T ] +31 6 1234 5678


Rappobord Grunn de Witt

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page