top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Coloured Cowsheads

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


WIERINGERWERF Hij is 31 jaar, kunstenaar en zijn hele leven al bezeten van skeletten. Alex de Vries uit Wieringerwerf besloot twee jaar geleden rauwe koeienkoppen te kopen, deze uit te hollen en te beschilderen. Sinds gisteren zijn de werken van Alex te zien in café Roest te Amsterdam.

Samen met een vriend en de nieuwe auto van zijn vader besloot Alex in 2013 ruim twintig koeienkoppen te kopen bij een slachthuis in Wieringerwerf. Daar aangekomen ging hij ervan uit dat de koppen wel netjes verpakt zouden zijn. Niets was minder waar: hij moest ze rauw, vol met bloed, achter in de auto leggen! Thuis groef hij een groot gat en legde de koppen erin, hopend dat ze zouden ontbinden. Na drie maanden werd de stank in de tuin zo erg, dat Alex besloot de koppen er weer uit te halen en wat bleek: er was niets gebeurd! Door de kleigrond en het lage zuurstofgehalte wilden de koppen niet ontbinden. Tja, wat doe je dan? Precies, schoonmaken met de hand!


Red Cowshead

Schilderen

Pas na een jaar kon Alex dan eindelijk beginnen met de koppen schilderen. Ook de tanden werden weer teruggeplaatst in de originele schedels. Inmiddels zijn al zijn koppen te zien in café Roest in Amsterdam. De één rood, de ander blauw, met een lampje of mp3-speler. Je kunt het zo gek niet bedenken of Alex heeft het van een koeienkop gemaakt.

Foto's: Sjoerd Hilarius


Coloured Cowsheads

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page