top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Cowshead Bikes

Bijgewerkt op: 8 jun. 2020

Intro

De helft van Cowshead gaat iets minder soepel door het loopleven. Dus gaat het in oktober 2019 iets anders. We kunnen fietstassen lenen (dank Evie en Lisette) en zo een trektocht op de fiets maken. Het plan is om vanuit huis via een aantal NTKC-terreinen richting Achterhoek te gaan, met als het verste punt ’t Boesveld in Halle (dank Joke en Paul!). Daarna via een andere route weer terug.

Routeplanning

De route plannen we via de planner van Fietsersbond. Dat is een prima planner, met veel keuzes in het type route. Je kunt van je geplande route een gpx-bestand maken en die exporteren we vervolgens naar de Viewranger-app. Verder geen poespas met stuurbevestiging, af en toe even stoppen om de route te raadplegen.Viewranger app toont locatie Quadenoord

De tocht

De route brengt ons op de volgende overnachtingsplaatsen:

NTKC Huizen

NTKC Leusden

NTKC Ugchelen

Camping ’t Lentinck, Voorstonden (drie nachten)

’t Boesveld, Halle (drie nachten)

Landgoed het Jagershuis, Wehl

Landgoed Quadenoord, Renkum

NTKC Austerlitz

Het filmpje onderaan deze post geeft een goede indruk. Wat je in het filmpje niet ziet is dat zus Jans zo vriendelijk was om ons met haar auto uit Voorstonden te halen voor een onthaal in Vorden. We waren bij haar thuis en werden getrakteerd op een diner bij Bistro De Rotonde (dank Jans!).

Ook niet zichtbaar is ons bezoek aan Els en Karel op de Imbosch. We fietsten er vanuit Voorstonden naar toe. Zij trakteerden ons op een heerlijke lunch (dank Els en Karel!).De Lowland Conquest op 't Lentinck

Huisje James

Wat je een heel klein beetje ziet is onze onverwachtse ontdekking van Huisje James bij Ugchelen. We waren vanaf NTKC De Kooiberg bij Ugchelen op weg naar het Van Der Valk Restaurant. In de schemering liepen we door het veld en zagen we een pand met gezellige lichtjes, enorm uitnodigend. Maar we hadden het daar niet eerder gezien en hadden geen idee van wat het was. Dus wij lopen uit nieuwsgierigheid het erf op, maar door het ontbreken van parkeerplaatsen leek het toch meer om een privé gebeuren te gaan. Toch niet, desgevraagd vertelde een vriendelijke jongeman ons de restaurantformule: afspreken hoeveel gangen je wilt en je laten verrassen. Ontvangst in de voormalige garage en daarna het huis in voor het eten. Of we een vork wilden meeprikken. We voelden ons wel bezwaard in ons buitenkloffie, maar de jongeman wees naar zijn spijkerbroek en gaf aan dat het geen probleem was. Er was toevallig plaats en we gingen ervoor. Een absolute aanrader!

Ruige mieters

Na afloop lopen we in het donker dezelfde weg terug, maar als we bij het hek komen horen we de ruige mieters al tekeer gaan. Dicht bij het hek, dus mogelijk worden ze daar gevoerd. Dat voelt niet goed, daarmee worden de jongens onberekenbaar en we besluiten de oostelijke toegang naar De Kooiberg via het fietspad te nemen. Een stuk om dus en eenmaal over het wildrooster evengoed spannend. Maar alles gaat goed. Op het kampeerterrein ontsteken we de petroleum-lamp en laten die hele nacht naast de tent branden. Geen zwijn komt op het idee de lamp uit te blazen.

Zieuwent

De plaatselijke fietsenmaker vertelt ons dat Zieuwent samen met de Gemeente Amsterdam een fietsroute aan het ontwikkelen zijn: van A tot Z, van Amsterdam naar Zieuwent. Het is nog gebaseerd op afspraken met Eberhardt van der Laan. We zijn benieuwd!

Tenslotte

Beviel dat fietsen een beetje? Jazeker, zeer goed. Lopen met de rugzak is meer zen, beter voor de geest. Want langzamer, onthaasten, je kunt de omgeving beter in je opnemen en je hoeft veel minder op het verkeer te letten. Maar een grotere actieradius heeft ook wel wat en de landschappen wisselen sneller.

Wordt zeker vervolgd!
22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page