top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

American Treasures

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Heaven kwam met een lastminute aanbieding. Een leuke optie, ook al omdat we Take Root lieten voor wat het was. Singer songwriter Oh Susanna samen met Luke Doucet en ene Melissa McClelland als speciale gast op het podium. Zondagmiddag 5 oktober ’08 speelden ze in de Leeuwenberghkerk in Utrecht, een uiterst sfeervolle locatie. Ons glaasje wijn mocht niet mee de zaal in, het theaterregime bleek van toepassing op dit middagje Canada.

Afwisselend speelden ze steeds één van de eigen nummers, daarin werden ze dan door de anderen en Rich Levesque op bas begeleid. Vier gitaren op het podium, maar het geluid was prima en elk instrument was afzonderlijk goed te volgen. Luke Doucet speelde daarin een hoofdrol. Terecht want hij toverde uiterst fraaie klanken uit z´n gitaar. Ingetogen als het moest, maar ook het steviger spel schuwde hij niet. Zo af ten toe waarde de geest van Johnny Cash rond en in de toegift daalde hij dan ook af op het podium: een versie van Folsom Prison Blues en het, ook, op een Cash ritme gebaseerde I´m On Fire van Bruce Springsteen.

Oh Susanna draait al heel wat jaren mee. Of het daar aan lag weten we niet, maar zij bracht de sterkere liedjes en wist ze ook met veel gevoel te brengen. Met name de uitvoering van Three Shots en Pretty Face waren uitstekend, hoeveel melancholie kan een ziel hebben? Melissa moet het meer van haar zangtalent hebben en Luke van zijn spel. Maar dat het talenten zijn is duidelijk. Per saldo een onderhoudende middag!

Melissa is een klassieke verschijning. Gouden pumps met fraaie blote benen onder een korte zwarte jurk . Luke draaide dan ook fanatiek om haar heen en niet veel later kwam de aap uit de mouw: ´I forgot that Melissa´s my wife, I mean, I didn´t forget that she´s my wife, but I forgot to tell you´! En daarmee transformeerde hij van een geile jongeman in een trotse en misschien wel een beetje bezitterige echtgenoot. Ok, ok Luke, cool down, we´re just looking man.


American Treasures

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Cowshead Alt Country 2017

Kerstavond, een mooie gelegenheid om eens te kijken wat Cowshead in 2017 muzikaal heeft bezig gehouden. Gevoelsmatig was het geen bijzonder jaar, maar alles eens langslopend blijkt toch het tegendeel.

bottom of page