top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Hooverphonic

Bijgewerkt op: 20 feb. 2020


Zondagmorgen 25 augustus 2013. In het Parool lezen we dat Hooverphonic vanavond met orkest speelt in het Bostheater. Hooverphonic, orkest, Bostheater! Die koop is gauw gesloten.

Te snel? Ja, want Hooverphonic kennen we van de eerste ceedee in 1996 en van daarna eigenlijk niet meer. Onze verwachtingen gingen op grond daarvan meer uit richting Portishead en Massive Attack, wel naïef eigenlijk dat je zeventien jaar naar dato nog verwachtingen koestert. We kwamen uit in de pophoek. Inclusief sterallures, de zangeres Naomie Wolfs kan er wat van en bassist en meesterstalspreker Alex Callier kon ze helaas ook niet verbloemen.

De muziek was prima en hier was het beste geweest als we onze ogen hadden dicht gedaan en alleen geluisterd hadden. Een fraaie combi van orkest, band en de mooie stem van Naomie. Maar goed, we zaten wel in het Bostheater, niet bepaald een setting om niet om je heen te kijken. Goede sfeer, de weergoden zaten mee, prachtig om het donker te zien worden in het Amsterdamse bos.

Inmiddels is het album With Orchestra een regelmatige stream.

Hooverphonic

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Cowshead Alt Country 2017

Kerstavond, een mooie gelegenheid om eens te kijken wat Cowshead in 2017 muzikaal heeft bezig gehouden. Gevoelsmatig was het geen bijzonder jaar, maar alles eens langslopend blijkt toch het tegendeel.

bottom of page