top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

De man zonder sandaal

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Grote kans dat je hem tegenkomt, de man zonder sandaal. Hij is al op diverse kampeerterreinen gesignaleerd, vaak bij toiletgebouwen. Hij bekijkt van alles, maakt foto’s, schrijft dingen op. Als je hem vraagt wat hij hier doet dan heeft hij een verhaal over zijn missie: verwarmde toiletbrillen.

Zijn naam is Nalbert Fiep en hij was ook bij ons op het terrein in Huizen. Nalbert voorspelt ons vele overnachtingen meer én het predikaat ‘Koninklijke NTKC’ als gevolg van zijn verwarmde brillen. Die extra overnachtingen spreken me wel aan, dus vraag ik naar de aantallen en de kosten die daar tegenover staan. Maar dat is tegen het verkeerde been: ‘denk jij dat Maxima op een onverwarmde toiletbril wil zitten? Nou dan! En als je bezwaren blijft opperen dan doe ik niets meer voor Huizen. Ik ben helemaal klaar met jullie!’

Oei. Dat laatste is niet handig, want Nalbert heeft mandaat. Aan de andere kant, waar hebben we het over. Extra overnachtingen door verwarmde toiletbrillen? M’n reet. Bovendien, een flinke klets op de billen van Maxima en ze heeft geen verwarmde toiletbril meer nodig. Dat snapt iedereen, zelfs Alex. Ergo, hier klopt iets helemaal niet en met veel geduld vraag ik door.

Blijkt dat z’n veelvuldige aanwezigheid op de terreinen nog een andere reden heeft. Nalbert zoekt een sandaal. Hij kwam erachter toen hij een selfie van z’n voeten nam, zittend voor z’n tentje. Hij had het totaal niet door, totdat hij de foto zag: ‘fuck, ik mis een sandaal!’

Natuurlijk probeerde ik te helpen en vroeg waar hij z’n sandaal verloren was: ‘ja, ergens in jullie toiletgebouw natuurlijk!’ Een sandaal verliezen in ons toiletgebouw, juist bij ons, daar probeerde ik me iets bij voor te stellen. Maar dat lukte me niet, dus ik wéér doorvragen. Ben je zonder begeleiding het Gooimeer in gelopen? Geen reactie. Stond je op de pot om de ramen te zemen, gleed je uit en trok je en passant door? Geen reactie. Dun op d’n mest? Geen reactie. Keutel interruptus? En dat was de trigger, man, toen ging hij los, ik durf niet na te vertellen wat Nalbert toen allemaal zei.

Begrijpen doe ik het niet. En de kans krijg ik ook niet, want Nalbert heeft beloofd nooit meer op Hillsoap te verschijnen. Waarvan akte. Zal je zien dat we binnenkort die sandaal vinden. Nou, die spijkeren we dan op met een fijn tekstje eronder: ‘beter één sandaal dan een halve zool’.

Schandaal.jpg

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nalbert Fiept weer

En ja hoor, daar is wij weer. Nalbert Fiep. Ditmaal op het kampeerterrein bij Winterswijk, ‘t Masterveld. Nu schijnt dat niet zo verrassend te zijn, want Nalbert schijnt in de buurt te wonen. En dan i

bottom of page