top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

I see a darkness

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


Cowshead bekent het gelijk, Bonnie Prince Billy hebben ze niet goed in de gaten gehouden. Dat komt omdat Will Oldham – want zo heet hij eigenlijk – zijn fantastische album I See A Darkness uit 1998 nooit overtroffen heeft. En hij is ook al niet van de luisteraarvriendelijke muziekdiensten als de Spotify’s of Rdio’s van deze wereld. Wel van You Tube en Vimeo en op de laatste kwamen we hem dan bij toeval tegen met een andere versie van het titelnummer van het bewuste album.

Een grap, dacht Cowshead eerst. Een heel erg goed gelukte grap. Maar Will figureert zelf in het filmje, dus dat was eigenlijk wel uitgesloten. Het blijkt te gaan om nieuwe opnamen van een paar van Bonnie Prince Billy’s beste nummers op de EP Now Here’s My Plan uit 2012.

Blinkt het origineel uit door diepmooie somberheid, de nieuwe uptempo versie is eigenlijk ondanks de niet veranderde tekst… vrolijk. Er straalt zoveel optimisme uit dit wonderlijke filmpje, dit is echt heel erg knap. Als je het origineel niet kent, ga daar dan eerst naar op zoek. Of de versie van Johnny Cash, die heeft ook dat sombere. En dan kijken en luisteren naar deze versie!


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Cowshead Alt Country 2017

Kerstavond, een mooie gelegenheid om eens te kijken wat Cowshead in 2017 muzikaal heeft bezig gehouden. Gevoelsmatig was het geen bijzonder jaar, maar alles eens langslopend blijkt toch het tegendeel.

bottom of page