top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Naar Dordrecht

Bijgewerkt op: 12 jan. 2020


Vandaag lopen we op het Floris V-pad de etappe van Kinderdijk naar Dordrecht. Het begin is spectaculair. We parkeren de auto in Dordrecht en nemen de waterbus naar Kinderdijk. Wat een power zit er in die boot, kicken!


Kinderdijk kennen we inmiddels, wat niet wegneemt dat het weer een groot plezier is om door dit uniek stukje Nederland te lopen. Uniek hoe onze voorvaders het waterprobleem van de Alblasserdam oplosten met watergangen en heel veel molens.


Kinderdijk


Het zonnetje is inmiddels goed doorgebroken en het wordt ernstig aangenaam. Na Kinderdijk volgen lange tiendwegen, we komen nauwelijks mensen tegen. Wel een familie zwanen met jongen, die het pad volledig blokkeren. Nou zijn zwanen niet altijd even vriendelijk, vaak zelfs ongegeneerd agressief. Dus we beginnen al een klein beetje te rekening te houden met het omloopscenario. Niet echt fijn, want een kilometer of vijf! Zij kijken naar ons, wij kijken naar hen. Ze voelen zich niet fijn. Wij ook niet, dus hier zou zomaar een band kunnen ontstaan… Dat gebeurt uiteindelijk niet, want door met tussenpozen de beesten rustig en langzaam te benaderen, neemt hun ongemak toe. Maar agressief worden ze niet. De eerste zwaan gaat het water in en duurt nog even voordat de tweede volgt. Maar daarna is het snel gebeurd.


Ter hoogte van de Wingerdse Molen steken we zuidelijk door en steken de Merwede via de Baanhoekbrug over. We zijn dan in Dordse sferen. Maar het stuk langs de Sionpolder is onverwacht fraai en houdt ons weg van industrie en andere bebouwing. Goede routekeus.

Over het Wantij gaan de route oost, wij steken west de stad in. Leuk om zo een flink stuk Dordrecht te kunnen zien. Het biertje in het uiterst aangename Villa Augustus doet ons besluiten om daar ook een warme hap te bestellen. Daar krijgen we geen spijt van. Natuurlijk sturen we Marc en Yvonne nog even een fotootje. Zij liepen het Floris V-pad een tijdje geleden en bovendien hebben ze in Villa Augustus hun huwelijk gevierd!


Villa Augustus

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page