top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Naar Steenbergen

Bijgewerkt op: 12 jan. 2020


Er moet een kabouter enorm slecht hebben geslapen vannacht. En ’s morgensvroeg in een pestpokken humeur geweest zijn. Want waar de waterzak gisteravond is gevuld, is deze nu bij de start in Steenbergen toch echt leeg. Lastig, want vullen hier op zondagmorgen vroeg is niet mogelijk. We gaan toch lopen, desnoods bellen we later ergens aan en we hebben ook nog twee appeltjes bij ons.

We lopen Dinteloord westelijk uit over lange dijken: de Stoof- Oudlandse en Smallendijk. Het is fris, maar de zon schijnt, lekker weer. Prachtige vergezichten over langestrekte akkers, weilanden.

Het sluizencomplex Benedensas (op de Monumentenlijst) is een fijne plek om even te vertoeven. Hier is bijzondere oude techniek aanwezig, een schutsluis met waaierdeuren. We doen een poging maar kunnen niet veel meer dan dat voor kennisgeving aannemen. Maar, daar zitten we niet mee, want hier is horeca. Op de plek waar vroeger de schippers wachten om geschut te worden gebruiken wij nu de lunch.


Sluizencomplex Benedensas

De route leidt ons langs de Steenbergsche Vliet, ook een fraai stuk. Ons boekje is van 2009 en het stuk snelweg A4 waar nu overheen lopen stond er toen nog niet op. Nu, in 2018, is die volop in gebruik en dat is vooral in Steenbergen zelf te merken. Geen enorme verkeersstromen meer door het stadje. We sluiten daar de dag op een zonnig terras af. Volgende keer de laatste etappe van het Floris V-pad, een gek idee.


Langs de Steenbergsche Vliet

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page