top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je legt het natuurlijk voor aan je collega Beau de la Bouche. Beau spreekt- en schrijft beter Frans dan Brigitte Bardot.



Van: Bakmans, Lennard P. <lennardp.bakmans@groendewitt.nl>

Verzonden: donderdag 14 oktober 2021 12:54

Aan: Bouche, Beau de la <beaudela.bouche@groendewitt.nl>

Onderwerp: FW: Service Public Fédéral Finances


Hoi Beau,


Kan jij zo lezen wat dit betreft en wat wij er mee moeten?

Er heeft CWO plaatsgevonden van Active Coal naar Groen de Witt.


Met vriendelijke groet,


Lennard P. Bakmans | Pensioenconsulent | Groen de Witt




Van: Bouche, Beau de la <beaudela.bouche@groendewitt.nl>

Verzonden: donderdag 14 oktober 2021 13:41

Aan: Bakmans, Lennard P. <lennardp.bakmans@groendewitt.nl>

Onderwerp: RE: Service Public Fédéral Finances


Haha koddig, nou ga jij je wintersport maar vast boeken. Schijnbaar had Active Coal een aandeel in Anheuser Busch (een drankenfirma, investeerders naar mijn hart!). Op het couponrendement daarvan is een voorheffing Onroerende Zaak Belasting in mindering gebracht, maar die krijgen ze nu weer terug. Er moet dus op de een of andere wijze een intelligente brief naar deze belastingknakkers met als strekking dat Groen de Witt alle rechten en verplichtingen heeft overgenomen, waaronder dus ook deze belastingteruggaaf. Als jouw naaste collega ga ik je met die taak natuurlijk niet in de steek laten!


Dus :


Cher monsieur le fonctionnaire,


Notre conseiller de pensions Monsieur Lennard P. Bakmans (son nom signifie boulanger, d’ailleurs, vous le comprendriez en le voyant, sa tête ressemble aux petits pains blancs aux raisins secs qu’on peut acheter chez les pâtisseries plûtot specialisées en viennoiserie de luxe, c’est fort mignonne), n’a jamais de sa vie eu l’ opportunité de pratiquer les sports d’hiver. Pour cela, on a decidé de lui faire le grand beneficiaire de ce montant de degrèvement, afin quíl puisse faire son début sur piste et impressioner les jolies femmes Suisses, Son numero de banque est le (hier even jouw rekeningnummer invullen) . Veuillez faire vite síl vous plaît, il a déjà reservé !


Merci d’avance

Le Groen de Witt


Er is een kleine kans dat de toenmalige beleggingsbeheerder van Active Coal het nog afhandelt, soms was namelijk geregeld dat zij het fiscale stuk ook deden, maar anders is het Grunn de Witt finance afdeling. Pas je op dat je je been niet breekt man, het is verdomde glad in Zwitserland.


Met vriendelijke groet,


Beau de la Bouche | Pensioenconsulent | Groen de Witt


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page