top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

NBAMM 2022

Vanuit de trein naar huis maakt Marileen het na afloop nog even spannend. Ze attendeert de winnaars op het ‘verkeerde bankje’ dat ze als bewijs op de foto hebben gezet. De prijsuitreiking heeft dan al lang plaats gevonden en de wisselbokaal staat thuis op de schoorsteen te pronken.


Bezweet en moe komen ze binnen op het NTKC-terrein, maar ze stralen en zijn blij. Mooi om te zien! Maar de euforie maakt plaats voor spanning. Want als angstgegner W8ff binnen een kwartier binnen is, dan heeft Gloris alsnog geen eerste plaats.


De route loopt van het centrum in Zutphen, via Warnsveld naar De Berkel. Eerst zuid, later noord van dit riviertje en je steekt deze bij ’t Besselink over, richting zuid via Het Waliën naar het Grote Veld en via de De Bramel en Het Enzerinck naar het NTKC-terrein de Valkenbelt aan de Vordense Binnenweg. De route is hemelsbreed 19 km en loop je ‘m goed via wegen of paden dan heb je 25 km in de benen.


De spanning bouwt zich verder op. Gloris heeft zich namelijk onderweg drie minuten pauze gepermitteerd. Een boterham en een peuk, ze hebben er wel eens langer over gedaan. Maar toch, het zal ze maar gebeuren dat W8ff, die volgens Gloris nooit een pauze neemt, in de laatste drie minuten van het kwartier binnenhuppelt! Dat valt mee en heb je altijd al een trotse hond met zeven lullen willen zien, dan was dit je moment. Een terechte trotse hond, laat dat duidelijk zijn.Blije honden!
Team Gloris

We zijn bezig met de NBAMM 2022. De NBAMM staat voor de jaarlijkse oriëntatiewedstrijd van de NBA (Nivon Bergsportgroep Amsterdam). Bij de start worden kaartmateriaal en een lijstje met coördinaten verstrekt. Deze coördinaten moeten door de teams op de kaart ingetekend worden en vervolgens zo snel mogelijk bewandeld worden. Als bewijs maak je een selfie op het beoogde punt. Loop je foutloos dan strijd je in de eerste categorie, bij één gemist punt in categorie twee etc.


In eerste instantie leek het erop dat Gloris met grote overmacht had gewonnen, want ze waren foutloos én hadden de snelste tijd. Maar achteraf – na het bericht van Marileen - blijken drie teams één coördinaat gemist te hebben en het vierde team twee. Voor de eindstand maakt dat geen verschil. We mogen van een unicum spreken: dat geen enkel team foutloos heeft gelopen, is nog niet eerder bij een NBAMM voorgekomen.Onder grote publieke belangstelling pakt Team Gloris een waypoint.
Floris van Gloris

Waar ging het mis? 2Mars vergat dat het een derde kaartblad had. Zo miste het team twee coördinaten. Klukkluk maakte een navigatiefout, vergat een ‘routesturend coördinaat’ en maakte daarom héél veel (38 in plaats van 25) kilometers. W8ff tekende een coördinaat net onder de rivier De Berkel in, terwijl het er net boven had moeten zijn. Erg frappant was dat ze dit risico al voor de start letterlijk benoemden! En onze winnaars, Gloris, pakten dus een verkeerd bankje. Er staan er meer op Het Enzerinck.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page