top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

SNA 2 - DDV

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Bertus Groot ken ik al een jaar of twintig, maar onze degens hebben elkaar nog nooit gekruist. Donderdag 16 oktober 2008 was het dan zover, op de clubavond bij SNA in Heerhugowaard.

Het ging er gemoedelijk aan toe, zowel op als naast het bord. En zo weten we nu dat Bertus ook honkbal-scheidsrechter is. ´Wonderlijke combinatie Bertus, honkbal en dammen´. ´Ach´, antwoord Bertus, ´tegelijk is lastig, maar voor de rest gaat het wel. En het kan nog gekker hoor. Je weet toch dat Jan Hania korfballen combineert met dammen?´

Met de tijdscontrole in aantocht en nog veel zetten te gaan stel ik Bertus remise voor. Daar hoeft hij niet lang over na te denken. Maar hij denkt na afloop toch dat hij beter stond. Sierd van Randen is het met hem eens. En Gerrit van der Werf vindt dat er nog wel erg veel schijven op het bord staan. Zelf vind ik de punt voor de club belangrijker. En zo vindt iedereen wat.

Vindt ´Dam´, de computer, ook wat? Ja. Een dijk van een slagzet. Of een iets mindere maar dan wel een schijf winst. Vanuit de stand hier beneden gaat het, met zwart aan zet, als volgt: 23-29 34×23 17-22 27×18 (28×17 levert zwart de schijf winst) 26-31 37×17 8-12 17×8 2×22 28×17 19×48 en zwart gaat winnen.

SNA 2 (Heerhugowaard) – DDV (Diemen) 4-4

1. Arnoud Rood – Jan van Amstel 1-1 (4) 2. Dick Dam – Nico Kruijswijk 0-2 (3) 3. Bertus Groot – Leendert Bakker 1-1 (2) 4. Frans Groot – Gerrit van der Werf 2-0 (1)


Diagram Bertus Groot

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Muilkorf

Het was een beetje tamme avond. Dammen is natuurlijk een serieuze aangelegenheid en daar past concentratie en stilte bij. Niets leuker dan dit een beetje te ontregelen met wat subtiliteiten of een kwi

bottom of page