top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Charmeoffensief

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Als ik uit Diemen thuis kom en meld dat de jongens van Het Probleem er waren, dat ik tegen Frans gespeeld heb, we na afloop een pot bier gedronken hebben op mijn verlies, maar dat – kijk – ik toch een prijsbeker thuis breng, zegt Karin: ‘van wie hebben jullie die gepikt’?

Het eerste team van Purmerend is op bezoek voor de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse van Noordholland. Leuk, want daar spelen dammaatjes uit Hoorn. Het wordt helemaal leuk als Frans Kroese aan de andere kant achter het bord kruipt.

Martin Kruijswijk houdt het openingspraatje en heeft nog iets uit te reiken, wat ‘mogelijk de wedstrijd zal beïnvloeden’. En ik mag de beker topscorer 1e team 2010-2011 in ontvangst nemen. Anderhalf uur later heb ik spontaan een schijf weggegeven en na nog een uur reik ik Frans de hand. Aan de bar na afloop stelt Frans dat ik onder zijn druk bezweken ben.

Daar drinken we nog een glas op. Frans verhaalt van zijn bezoek met Yvonne aan Bangkok. ‘Ik zou jou hier nooit alleen naar toe laten gaan’. ‘Geen punt Yvon, dan neem ik Leen toch mee’… ‘Dat maakt het alleen maar erger, Frans’!

We staan er gekleurd op bij de meisjes. Het wordt weer tijd voor een charmeoffensief.


Rozen-hartendief.jpg

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Muilkorf

Het was een beetje tamme avond. Dammen is natuurlijk een serieuze aangelegenheid en daar past concentratie en stilte bij. Niets leuker dan dit een beetje te ontregelen met wat subtiliteiten of een kwi

Ledenwerving

Van: Martin Kruijswijk Verzonden: donderdag 26 mei 2011 15:08 Aan: Diemer Dam Vereniging Onderwerp: film Aan de leden van DDV, Aanstaande maandag om zeven uur komt een filmploeg van een omroep uit Die

bottom of page