top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Midgetgolf

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Van: Leendert P. Bakker Verzonden: donderdag 30 oktober 2008 22:12 Aan: Marc Schoorel Onderwerp: RE: Aanstaande dinsdag WRT vergadering

Hoi Yvonne,

Terschelling. Was het leuk? Nog een pilsje wezen drinken in de Dammesaan in Midsland? Heb ik je verteld dat Hans van Reijen en ik er als veertienjarigen met de bakfiets naar toe zijn gefietst? Daarmee stalen we de show. Zeker nadat de reddingsbrigade ons uit de zee heeft moeten trekken. We zaten namelijk met de bakfiets vast op het strand en het werd vloed.

Maar het stelen van de show was niet de beoogde sleutel tot succes. Succes in dit verband zou een nadere kennismaking met een aangename dame zijn. Aangename dames genoeg, maar veel ouder dan wij en niet in ons geïnteresseerd. En zo lagen wij in onze tent naar al dat fraais te kijken. Ik denk dat we daar staren hebben geleerd.

Toch was er een moment waarop wij dachten dat het goed ging komen. Daar moet bij verteld worden dat wij de witte bonen in tomatensaus ontdekt hadden. Voedzaam, een goede ondergrond en gunstig voor het pilsbudget. We begrepen ook wel dat we dat niet elke dag konden eten. Dus aten we de ene dag witte bonen en de andere dag pannenkoeken. Die bezaten dezelfde gunstige eigenschappen. Toen we dus weer eens een blik bonen open trokken, kwamen de twee overbuurvrouwen naar ons toe. Leuke meiden, we schatten ze op een jaar of vierentwintig. En we zagen het al helemaal voor ons. Ze kwamen vast zogenaamd een kopje suiker lenen, of we moesten helpen met hun tent die niet goed stond.

Maar het pakte iets anders uit. De grootste buuf zei namelijk op moederlijke toon: “jongens, jullie eten toch wel goed”? En dat was het dan. Want assertief waren we ook al niet. Toen ze weg waren wisten we dat we een grote kans gemist hadden. Met een vleugje drama hadden zij voor ons gekookt. En ach, als je samen eet dan zou die tien jaar leeftijdsverschil voor hen ook niets meer betekenen. Maar ja, wij moesten zo nodig weer stoer doen door te beweren dat we juist uitstekend en zeer verantwoord aten.

Een verloren zomer? We hebben wel goed leren midgetgolfen.

Groeten, ook aan Marc, ook van Karin,

Leen.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page