top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Nico Snel

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Er gaat een ‘gons’ over de afdeling. Iemand zegt wat, een reactie volgt en een derde doet er nog een schepje bovenop. Een blok verder gebeurt hetzelfde. En jij weet niet waar het over gaat. Dat betekent dat je even je e-mail moet controleren, daarna ben je weer bij.

Sil Duifthuis deelt haar verdieping, en voor de zekerheid ook die boven- en onder haar, mee dat ze een defect slot en een defect licht op het damestoilet gemeld heeft bij Facility Centre.

Guz meldt dat hij dan voor de verandering wel een poosje niet naar het damestoilet gaat. En de rest zie je denken. Ik ook. Want wat zou daar gebeurd zijn…. Tijd voor een reactie en een hart onder de riem.


Van: Lennard P. Bofmans Verzonden: vrijdag 12 december 2008 Aan: Sil Duifthuis CC: Group Integrity Onderwerp: Defect slot en licht op damestoilet gemeld bij Facility Centre

Beste Sil,

Wij hier bij Corporate Cliënts maken ons een voorstelling van het klein menselijk drama dat zich mogelijk heeft afgespeeld op jullie damestoilet. Betrof het jou? Een ander? Waren er derden bij betrokken? Maar misschien valt het allemaal erg mee.

Het doet me erg denken aan mijn ex-collega Nico Snel. Toen ik de wc deur opentrok zat Nico daar met z’n broek op z’n schoenen. Het licht deed het overigens wel. Jij kent Nico mogelijk niet, maar laat ik je vertellen dat dit geen verheffend gezicht was. Bij terugkomst op de werkplek vroegen we Nico om een verklaring voor de open gelaten deur. “Stel je voor dat ik een beroerte krijg, dan krijgen jullie die deur nooit snel genoeg open”. “Ja maar, Nico! Heb jij jezelf wel eens bekeken in die houding? Misschien bespaar jij je een beroerte , maar je bezorgt je collega’s er wel één!” Sinds die tijd heb ik Nico nooit meer serieus kunnen nemen. Daarvoor was het beeld van die broek op schoenen en daarboven een paar magere witte spillebenen te sterk.

Wellicht heb jij een collega die ook erg bang voor een beroerte is. En het slot gesaboteerd heeft. In dat geval gaat het om misbruik van bedrijfseigendommen. Want in feite claimt deze figuur een heel toilet voor zichzelf. En ja, dan hebben we een zaak voor Group Integrity. Ik zet ze gelijk in de cc.

Vriendelijke groeten,

Lennard P. Bofmans.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page