top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Floris' catch phrase

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Het gaat over oude tv-series. We hebben een aantal experts rondlopen, dus de namen vliegen over de bureaus. 3RD Rock from the sun komt voorbij, de link met Alf is dan natuurlijk snel gelegd en Arie Slottje roept ‘Beam me up Scotty’. Daarmee zijn we in Star Trek beland.

De afdeling signaleert al snel een fonetische link met Arie’s achternaam. Unaniem wordt besloten dat, als wij even willen ontsnappen aan het afdelingsgeweld, we voortaan ‘Beam me up Slottie’ zullen roepen….. Ik voorspel dat ook het vervolg op deze catch phrase z’n weg op de afdeling zal vinden: ‘no sign of intelligent life down here’!

Maar Floris spant de kroon. Hij roept uit het niets en met een kinderstemmetje ‘wil je m’n marmotje zien’? De reacties hierop zijn wisselend. De één kijkt hem meewarig aan, een ander misprijzend en een assertieve geest roept ‘die van jou niet Floris’…. Een gevaarlijk moment, want voor je het weet is je keurige imago naar z’n grootje. De verklaring, dat het hier om een kinderprogramma uit 1960 gaat, laat dan ook niet lang op zich wachten. Maar ik ben toch bang dat de afdeling er nog een catch phrase bij heeft. A naughty one.


Catchphrase

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page