top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Nummers

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Bij een beetje organisatie wordt alles genummerd. Nummer je niet, dan tel je niet mee. Dat besef zat al snel in onze bedrijfscultuur. Klanten kregen nummers, dossiers kregen nummers. En het duurde niet lang of wij, de werknemers, vroegen ook om een nummer.

Geweldig allemaal, maar er trad helaas een ongewenst bijeffect op. Collega's begonnen elkaar met nummers aan te spreken en wisten je naam niet meer. Daarvoor kwam al gauw een oplossing, een systeem om je eigen naam en die van je collega´s op te zoeken. Maar ook een kaartje met je nummer én je naam er op, wat je dan in je portemonnee kan bewaren.

En zo kan het dan dat we de volgende e-mailwisseling tegenkomen:

Van: RM 635187 (Benny Vuurrok) Verzonden: 13 november 2009, 12.08 uur Aan: RM 635188 t/m 456 (Team RM) Betreft: Kast met contracten

Hoi,

Om Hiawatta toe te kunnen voegen heb ik een aantal contracten verschoven. N194 tot en met N248 zitten nu in de naastliggende kast onderaan. De contracten na N248 bevinden zich wel in dezelfde kast, alleen op een andere plaats. Dus wees niet verrast als je contract niet meer op dezelfde plaats te vinden is.


Groeten, Benny.

Van: RM 635399 (Lennard P. Bofmans) Verzonden: 13 november 2009, 12.35 uur Aan: RM 635188 t/m 456 (Team RM) Betreft: Re: Kast met contracten

All,

Om Benny dichter op z’n contracten, met name die van Hiawatta, te laten zitten heb ik zijn bureau verplaatst. Daarvoor moest ik wel RM 635218 verplaatsen, die zit nu bij de Mid Office. En RM 635423 zit nu onder mijn bureau. Iedereen is er dus nog wel, alleen op een andere plaats. Dus wees niet verrast als Benny niet meer op dezelfde plaats te vinden is.

Groeten, Lennard.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page