• Leendert P. Bakker

Ambidexter

Bijgewerkt: 6 jun 2020


Divera vraagt of ik een dropje wil. Even later zeilt er ééntje uit onverwachte hoek over de beeldschermen heen mijn kant op. “Hé Divera, ben je een lefty”? “Nee, ik ben Ambi Dexter”.

Meestal is het zo dat als we een onbekende naam horen, het over televisiebekendheden gaat. “Ambi Dexter”’? “Ja, ambidexter. Ik telefoneer met links, voetbal met links en bollen pellen doe ik ook met links. Maar andere dingen doe ik weer met rechts”!

Prachtig! De vanzelfsprekendheid waarmee bollen pellen hier in het rijtje handelingen wordt geplaatst! We kennen de Westfriese genen van Divera, maar zo sterk komen ze niet elke dag boven drijven.

Divera legt me uit wat ambidexter is.

De volgende dag kan ik de vergaarde kennis al toepassen. Diego vraagt of Divera koffie wil. Maar ze reageert totaal niet. Diego doet z’n beklag: “Divera, je hoort het geeneens als ik tegen je praat’. “Klopt Diego, ze hoort links net zo slecht als rechts”!

#atwork

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Brandend Zand

Het is een goede gewoonte geworden om dinsdags op weg naar Grunn de Witt een ontbijtje te halen bij Shell-tankstation Brandend Zand. Dat doet collega Beau de la Bouche ook. Met dit verschil dat Beau e

Nammen

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg. Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beet