top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Ambidexter

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Divera vraagt of ik een dropje wil. Even later zeilt er ééntje uit onverwachte hoek over de beeldschermen heen mijn kant op. “Hé Divera, ben je een lefty”? “Nee, ik ben Ambi Dexter”.

Meestal is het zo dat als we een onbekende naam horen, het over televisiebekendheden gaat. “Ambi Dexter”’? “Ja, ambidexter. Ik telefoneer met links, voetbal met links en bollen pellen doe ik ook met links. Maar andere dingen doe ik weer met rechts”!

Prachtig! De vanzelfsprekendheid waarmee bollen pellen hier in het rijtje handelingen wordt geplaatst! We kennen de Westfriese genen van Divera, maar zo sterk komen ze niet elke dag boven drijven.

Divera legt me uit wat ambidexter is.

De volgende dag kan ik de vergaarde kennis al toepassen. Diego vraagt of Divera koffie wil. Maar ze reageert totaal niet. Diego doet z’n beklag: “Divera, je hoort het geeneens als ik tegen je praat’. “Klopt Diego, ze hoort links net zo slecht als rechts”!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page