top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Willem McPancake

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020Pannenkoek

Sjiera organiseert dit jaar Hike Your Roots een activiteit van de Nivon Bergsportgroep Amsterdam (NBA). Tot mijn grote verrassing staat mijn goede vriend Willem op de deelnemerslijst. Hoog tijd voor een e-mail.

Van: Leendert P. Bakker Verzonden: woensdag 20 oktober 2010 1:15 Aan: Sjiera de Vries CC: Willem Fox; andere deelnemers Onderwerp: Hike Your Roots

Hoi Sjiera,


Wat leuk dat je contact hebt met Dr. Fox! Ik was net bezig een epistel te schrijven over de pannenkoek, of eigenlijk meer een ode aan. Daarin figureert uiteraard ook Dr. Fox, die – naar ik begrepen heb – zo´n beetje de uitvinder van de pannenkoek is. Nou ja, hij is wel de eerste die ik een pannenkoek in een snelkookpan heb zien maken. Maar laat ik me nu even beperken tot twee heftige Foxgerelateerde pannenkoekherinneringen:

De eerste was in Elspeet, waar Dr. Fox een stuk pannenkoek met stappenteller naar binnen schoof. Zijn inwendige mens rekende daarna vakkundig af met de irritante bliep van ´t stappentellertje, waarvoor ik hem nog altijd dankbaar ben. Dr. Fox vraagt zich nog steeds af hoe dat tellertje nu op zijn pannenkoek kon belanden. En ik hoe het tellertje de weg naar buiten weer heeft gevonden…

De tweede was aan de rand van de Leusderheide. Dr. Fox had me beloofd dat het schietterrein, dat wij moesten oversteken om de Fertility Pancake Farm te bezoeken, niet meer in gebruik was. Die bewering was voor zo´n negentig procent waar. En toen we desondanks aankwamen bleek de Farm twee gelegenheden te kennen. In de eerste kon je – hoe zeg ik dit nu netjes – je vruchtbaarheid bewijzen en in de ander kon je – als je daarvan honger had gekregen – een pannenkoekje eten.

Kortom, uitsluitend goede herinneringen. We gaan er weer voor! Eerst een pannenkoek met Willem, daarna een kampvuur met Bert! En niet te vergeten: jouw roots! Hoe we aan komen vliegen laat ik nog even weten.

Groet,

Leen.

Van: Willem Fox Verzonden: woensdag 20 oktober 2010 15:58 Aan: Sjiera de Vries; andere deelnemers CC: Leendert P. Bakker Onderwerp: Re: Hike Your Roots

Zoals wij van “Slimmer Stappen Tellen” , allen weten; mailtjes en elke andere vorm van contact met Herrn Backer na 00:00 UTC moeten, nee mogen niet serieus worden genomen!! Dat wij in Elspeet waren is waar, ook dat wij een pannenkoek genoten. Mijn stappenteller bliepte slechts in de perceptie van Herrn Backer, die na 4 Hash Pannenkoeken riep, dat het om een aanslag ging.

Daarna werd hij met een pantservoertuig naar een psychogeriatrisch tehuis vervoerd aan de rand van de Leusderheide. Door zijn kennelijke staat zag hij zijn huisgenootjes aan voor dames van lichte zeden met een pannekoek op heur hoofden. Daar heeft hij ook zijn huidige vriendin leren kennen. Ik hoop dat zij met al haar ervaring Der Backer in toom weet te houden gedurende ons uitje in Twente.

Willem McPancake

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page