• Leendert P. Bakker

Blocnote

Bijgewerkt: 6 jun 2020


Sinds kort verstrekt Ellen ons kantoormateriaal. Da’s mooi. Want nu is het nog maar twintig meter lopen waar we vroeger naar een andere afdeling moesten.

Als Bout zich meldt aan haar bureau en vraagt om een blocnote, is haar antwoord dat hij daar een e-mail over moet sturen. Bout, gepokt en gemazeld in de bedrijfscultuur, besluit zich niet druk te maken en verstuurt zijn verzoek:

'Beste Ellen Zie mij hier Geknield en met geheven handen Mag ik van jou een schrijfblok met streepjespapier?'

Briljant! Bout houdt niet alleen rekening met de procedures en de gepaste nederigheid, maar ook gelijk met de – uiteraard zeer minieme – kans dat het woord ‘blocnote’ en ‘gelinieerd’ niet tot de woordenschat van zijn collega behoort. En met succes, want Ellen reageert binnen een half uur: ‘die kan je bij mij komen halen’.

Inderdaad, aan hetzelfde bureau…


Ellen en haar blocnote

#atwork

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Brandend Zand

Het is een goede gewoonte geworden om dinsdags op weg naar Grunn de Witt een ontbijtje te halen bij Shell-tankstation Brandend Zand. Dat doet collega Beau de la Bouche ook. Met dit verschil dat Beau e

Nammen

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg. Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beet