top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Blocnote

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Sinds kort verstrekt Ellen ons kantoormateriaal. Da’s mooi. Want nu is het nog maar twintig meter lopen waar we vroeger naar een andere afdeling moesten.

Als Bout zich meldt aan haar bureau en vraagt om een blocnote, is haar antwoord dat hij daar een e-mail over moet sturen. Bout, gepokt en gemazeld in de bedrijfscultuur, besluit zich niet druk te maken en verstuurt zijn verzoek:

'Beste Ellen Zie mij hier Geknield en met geheven handen Mag ik van jou een schrijfblok met streepjespapier?'

Briljant! Bout houdt niet alleen rekening met de procedures en de gepaste nederigheid, maar ook gelijk met de – uiteraard zeer minieme – kans dat het woord ‘blocnote’ en ‘gelinieerd’ niet tot de woordenschat van zijn collega behoort. En met succes, want Ellen reageert binnen een half uur: ‘die kan je bij mij komen halen’.

Inderdaad, aan hetzelfde bureau…


Ellen en haar blocnote

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page