top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Ledenwerving

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Van: Martin Kruijswijk Verzonden: donderdag 26 mei 2011 15:08 Aan: Diemer Dam Vereniging Onderwerp: film


Aan de leden van DDV,

Aanstaande maandag om zeven uur komt een filmploeg van een omroep uit Diemen naar DDV om wat opnamen te maken van onze speelzaal en met mij een gesprekje te hebben over de historie van DDV. Voordat wij beginnen met dammen hoop ik de vrienden de zaal weer uitgewerkt te hebben.

Het is maar dat jullie het weten, alvorens iemand van de filmploeg met een vraag op je afkomt over bijvoorbeeld waarom damt u eigenlijk? Je zegt dan gewoon: ik heb geen idee, of iets dergelijks.

Hartelijke groet, Martin.

Van: Leendert P. Bakker Verzonden: donderdag 26 mei 2011 22:07 Aan: Diemer Dam Vereniging Onderwerp: re: film


Dame, heren,

Martin´s mediatraining is krachtig, maar wel een beetje kort uitgevallen. Ik heb nog een paar suggesties voor antwoorden op de vraag ´waarom damt u eigenlijk´:

´Uit een diep geworteld sociaal- en cultuurhistorisch besef´ ´Omdat dammen het pokon van de geest is´. ´Het is fijn om een uurtje of vier per week niet aan sex te denken´. ´Voor de pepermunt van Henk´. ´Voor de borrel achteraf´. ´Om Vitalia Doumesh te kunnen ontmoeten´.

Die laatste variant ken ik nog uit mijn DZW (Damclub Zutphen Warnsveld) periode. Daar is een vrouw lid geworden 'om een leuke man te ontmoeten.' Niemand heeft haar ooit verteld dat 80% van de dammers real nutcases zijn en de één of andere vorm van afwijkend verdrag vertonen. Meestal autistisch. Aan de andere kant, je krijgt als vrouw wel alle gelegenheid om je tegenstander, die een paar uur tegenover je zit, uitgebreid te bekijken. Heeft hij zenuwtrekken? Pulkt hij in z’n oor? En je bent ook redelijk veilig. Je tegenstander zal niet snel naast je komen zitten en een arm om je heen slaan om 'de zaken eens vanuit een heel ander perspectief te bekijken'. Een verzoek 'om samen de schijven in het doosje te stoppen' kan je redelijk beleefd afslaan.

Nou ja, misschien is het eigenlijk helemaal geen gek idee om de ledenwerving in deze richting te duwen. Welke vrouw wil nou geen 'vitale denksporter met een brede scope' (de omschrijving voor een kalende zestiger met een dubbelfocus bril). Als er maar niet gelijk een dozijn op de stoep staat. Zoveel vrouw kunnen we niet aan en Henk's pepermunt is veel te snel op.

Groet,

Leonardo.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Muilkorf

Het was een beetje tamme avond. Dammen is natuurlijk een serieuze aangelegenheid en daar past concentratie en stilte bij. Niets leuker dan dit een beetje te ontregelen met wat subtiliteiten of een kwi

bottom of page