• Leendert P. Bakker

Geisertje pakken

Bijgewerkt: 6 jun 2020


Hüttenkäse met tomaat, vloerbrood met rauwe ham. Glaasje karnemelk.

Lelie heeft voor het eerst zelfstandig een complete vakantie geboekt. Reis en hotel. Het reisbureau komt er niet aan te pas. “En weet je wat zo mooi is? Ik kan tot vierentwintig uur van tevoren kosteloos annuleren”. Desirée reageert “als ze maar voldoende overboeken dan willen ze wel”. Lelie trekt wit weg. “Desirée, waarom vertel je me dit, dat had je nu niet moeten zeggen!”

Crié gooit het over een andere boeg. Haar reis naar New York vraagt om een tussenstop op Reykjavik. En met IJsland heeft ze niets. “Maar ik ga wel even kijken waar dat bankje mijn geld heeft gelaten. En ik ga natuurlijk ook even een geisertje pakken.”

Dat laatste had ze niet moeten zeggen. Want Desirée repliceert met een feilloos gevoel voor Crié´s diepste angsten: “ Kijk jij maar uit dat dat vulkaantje jou niet pakt!”

Morgen weer een lunch.


Geisertje pakken

#atwork #vakantie

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Brandend Zand

Het is een goede gewoonte geworden om dinsdags op weg naar Grunn de Witt een ontbijtje te halen bij Shell-tankstation Brandend Zand. Dat doet collega Beau de la Bouche ook. Met dit verschil dat Beau e

Nammen

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg. Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beet