top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Geisertje pakken

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Hüttenkäse met tomaat, vloerbrood met rauwe ham. Glaasje karnemelk.

Lelie heeft voor het eerst zelfstandig een complete vakantie geboekt. Reis en hotel. Het reisbureau komt er niet aan te pas. “En weet je wat zo mooi is? Ik kan tot vierentwintig uur van tevoren kosteloos annuleren”. Desirée reageert “als ze maar voldoende overboeken dan willen ze wel”. Lelie trekt wit weg. “Desirée, waarom vertel je me dit, dat had je nu niet moeten zeggen!”

Crié gooit het over een andere boeg. Haar reis naar New York vraagt om een tussenstop op Reykjavik. En met IJsland heeft ze niets. “Maar ik ga wel even kijken waar dat bankje mijn geld heeft gelaten. En ik ga natuurlijk ook even een geisertje pakken.”

Dat laatste had ze niet moeten zeggen. Want Desirée repliceert met een feilloos gevoel voor Crié´s diepste angsten: “ Kijk jij maar uit dat dat vulkaantje jou niet pakt!”

Morgen weer een lunch.


Geisertje pakken

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

bottom of page