top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

NBAMM 2010

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Bezig met een verslag over de NBAMM 2011 kom ik op de site van de Survival Bond Nederland en lees de bijdrage van Gerald Gerrits en Patrick Ros over de NBAMM 2010. Leuk verslag van deze enthousiaste mannen. Toch komt een latent ongenoegen weer bij me boven drijven.

De mannen schrijven op het weblog van de Survival Bond: ´na 3,5 km liepen we tegen het eerste punt aan, een duidelijk aanwezige paal. We zagen 3 andere teams, in mijn ogen super oriënteerders want het was namelijk hun bond die dit organiseerde, zoeken in de duinen naar het punt. Daardoor raakte ik in vertwijfeling want ze waren ruim voor ons vertrokken en nog aan het zoeken. Eigenlijk waren wij wel zeker van onze zaak en noteerden we de code op de paal´.

Die bewuste Paal 3 (zie foto) sneden Karin en ik vlijmscherp aan. En we twijfelden niet. Althans niet direct. Want deze plek bevatte geen baken in de zin van dit type tocht, geen lint of welke onnatuurlijke aanwijzing dan ook. Doorlopen was geen optie. Als we dat hadden gedaan, zouden we deze post missen en gediskwalificeerd worden. Dus beter en langer zoeken. En het moest, andere teams hadden 'wel wat' gevonden.

Uiteindelijk toch maar doorgelopen, maar wel met een vette, vette baal. Meer dan een uur verloren en gediskwalificeerd nog voor de NBAMM goed en wel begonnen was. Na afloop bleek dat er teams waren die wel wisten dat er niet alléén onnatuurlijke aanwijzingen waren. Puntje communicatie dus.

Als organisatoren van de NBAMM 2011 hebben we daar goede nota van genomen. Heb je het juiste punt gevonden, dan mag het onder geen beding alsnog een speurtocht worden. We hebben het systeem van bakens, linten of andere markeringen in z’n geheel over boord gegooid.

Werd het nog leuk? Na de berusting in toenemende mate. Want Kees en Katinka hadden een mooie tocht in elkaar gezet. Aan het einde van de middag begon het te sneeuwen. En dat maakte Terschelling helemaal bijzonder. De volgende dag werd de NBAMM afgelast en hebben we er onze eigen zwerftocht van gemaakt. Met een geweldige kampeerplek, want de nacht van zondag op maandag was ook nog van ons.


Trailrunner in the snow

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page