top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Floris V-pad


Het wordt warm vandaag. Dus zijn we vroeg uit de veren om onze start van het Floris de Vijfde-pad draaglijk te houden. Het pad (LAW 1-3) loopt van De Dam in Amsterdam naar Bergen op Zoom en is een tocht door de geschiedenis. Het kruist de wegen die de vermaarde graaf ooit ging. We gaan het pad verspreid in delen lopen, verspreid over de komende twee, misschien wel drie jaar.

Het GVB en Prorail trekken alle registers open om De Dam voor ons onbereikbaar te maken. Het GVB doet dat overigens uit gewoonte, ze sluiten al jaren zomers het enige stukje ondergrondse metro wat we in Amsterdam hebben. Prorail voegt zich daar dit weekend bij, er is geen treinverkeer tussen Bijlmer-Arena en het Centraal Station. En zo zien wij ons eerst een half uurtje vanuit Amsterdam Zuidoost naar Diemen lopen, om daar op tram 9 te stappen.

Zondagmorgen vroeg in Amsterdam is een aparte ervaring. De stad wordt wakker en komt langzaam op gang. Het is een verademing om in alle rust om je heen te kunnen kijken en niet op je qui vive te hoeven zijn voor het chaotische verkeer en de rijen toeristen. Karin vormt bekijks voor de dorpse Amsterdammers, de combinatie van een jurk en stevige halfhoge wandelboots is hen blijkbaar teveel.

Dam

Langs de Amstel zien we de sporen van een warme avond en nacht, ter hoogte van Café Hesp is het een grote afvalrotzooi, flesjes, blikjes, papier en etensresten. We kennen de route goed dus grote verrassingen brengt deze niet. Maar nu we lopend zijn kunnen we in alle rust de graffiti onder de viaducten van de A10 bekijken, met name het sjabloneerwerk is fraai.

Kapitein Kabouter


Het A10-meisje

Voordat de ergste warmte komt lopen we alweer de Bijlmerweide in en bereiken we ons eindpunt voor vandaag: de Veeneikbrug over de Weespertrekvaart. Vandaar is het nog honderd meter naar de Cow’s Head Inn, ons stulpje. Stiekem zijn we best trots op dit Floris V-pad in onze achtertuin!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page