top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Cowshead deelt de Dales

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


Zwaar, dat zou de NBAMM 2014 worden. Dat was ook het enige dat Leen de deelnemers aan de NBAMM 2013 na afloop in Monschau in het vooruitzicht kon stellen. Nauwelijks tegenwicht voor de grote onrechtvaardigheden zijn team – Kojak’s Sticky Lolly (Sjoerd en Leen Bakker) – aangedaan tijdens editie 2013. Een discutabele diskwalificatie en groetverschopschuit ook nog eens de kortste lucifer: de eer om 2014 te organiseren. Het heeft een paar maanden geduurd voordat hij hier overheen was.

De NBAMM staat voor de Nivon Bergsportgroep Amsterdam (NBA) Mountain Marathon. Een tweedaagse oriënteringswedstrijd. Naar een idee van Roon Bakels en met een vette knipoog naar een ‘echte’ mountain marathon: hardlopen is bij de NBAMM verboden. Wat niet betekent dat je de NBAMM zomaar even doet. Fysiek zwaar en oriënteer dan nog maar…

Na die paar maanden ontstond al snel het idee om de NBAMM in de UK te organiseren. Leuk om iets van de Engelse wandelcultuur met de NBA te delen, leuk om de NBAMM een keer aan de andere kant van de Noordzee te organiseren. En leuk om – want dat idee was er al snel – het in de prachtige Yorkshire Dales te doen.

Eind december 2013 reisde Cowshead (Karin Moor en Leen Bakker) af naar de Yorkshire Dales. Het weer was bar en boos, harde wind, aanhoudende regen en veel overstromingen. Maar met wat improvisatie en gelukkig ook wat goede dagen is het gelukt. En een groot plezier om daar in de prachtige natuur en de gezellige pubs te zijn. De laatste dagen in Muker waren echt memorabel, eindelijk slapen in de tent en wat een gezelligheid- en bijzondere ontmoetingen in de pub daar met de kerstdagen. Daar gaan we nog eens een apart verhaaltje aan wijden, want deze zijn niet te zien in het volgende filmpje.

Maar wel een impressie van de voorbereiding, beelden van het Swaledale en een beetje Wensleydale. Cowshead deelt de Dales!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page