top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Iddo for President

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Neef Iddo in het nieuws. Hieronder het bericht en de reactie aan vader Syb.

Advocaat Iddo Bakker (32), verbonden aan Dijkmans Berg Jeths advocaten (Bladel en Eindhoven) is de winnaar van de Nederlandse Grondwetsquiz. De quiz stond vorige maand in dertig regionale kranten en op internet, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de huidige Grondwet. Zo’n tweeduizend Nederlanders beantwoordden vijftien vragen over de Nederlandse Grondwet, het staatsrecht en parlementaire geschiedenis, iets meer dan honderd deden dat zonder fouten. Bakker is gespecialiseerd in het bestuursrecht en het personen- en familierecht. Staatsrecht is een hobby’, zegt hij. ‘Tijdens mijn studie vond ik staatsrecht het interessantste vak.’ Eén vraag heeft hij gegokt: hoeveel wetten zijn er in Nederland? (Het antwoord: ongeveer 1.750.) De winnaar krijgt onder andere een ontmoeting met minister Guusje ter Horst en een diner.

Bron: Orde van de Dag, 15 mei 2007, een initiatief van de Nederlandse Orde van Advocaten en Reed Business BV.

Beste Syb,

Als wij al trots op Iddo zijn, dan moet jij zo trots zijn als - excuseer de woorden - een hond met zeven lullen.

En ik denk Syb, dat jij en ik met gepaste nederigheid naar de hobby van je zoon moeten kijken. Want wij komen niet veel verder dan in een koor zingen en een potje dammen. Terwijl hij staatsrecht als hobby noemt. Zonder verdere informatie zou ik me daar als vader wel zorgen over maken. Want je gunt je zoon intellect, maar het moet natuurlijk wel gezond blijven. Dus voor het evenwicht zou hij bijvoorbeeld kunnen strijden tegen het verbieden van het tentoonstellen van de Fenomenale Feminatheek. Hij woont toch bijna in België en hij heeft een oom die hem absoluut wil helpen. Al is het maar omdat hij dezelfde voorletters heeft als Louis Paul Boon. Maar zover hoeft het niet te gaan.

Want de persoon in kwestie verklaart onomwonden dat hij gokt. Daarmee brengt hij de zaak al aardig in evenwicht. En ik hou wel van advocaten die af en toe een gokje wagen. Zaken puur op inhoudelijkheid winnen kan lang niet altijd in zijn vak. Dus dan moet je wat en als ik dit zo lees gaat dat goed komen.

Wel maak ik me een beetje zorgen over de ontmoeting met Guusje ter Horst. Nee! Als ik er over nadenk is het eigenlijk juist een geweldige kans. Het zit zo. Guusje en Iddo kennen elkaar uit de kroeg in Nijmegen. En ze spugen er allebei ook niet echt in. Guusje wordt betrapt met teveel drank en wordt minister. Drie maal raden wat Iddo wordt!!!

Groet,

Leen.


Iddo Bakker

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page