top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Rick, al drie jaar vijftig

Bijgewerkt op: 12 jan. 2020


We vermoeden dat hij er zelf niet zo mee bezig is. Dat vijftig zijn. Maar we weten het ook niet helemaal zeker. Want we hebben het er niet over. Het wordt waarschijnlijk pas weer een item als je richting zestig gaat, want dan is het duidelijk dat je niet onlangs vijftig bent geworden.

Met Rick kan je best een boom opzetten over leeftijd. Stel maar eens iets over leeftijd en je zult zien dat hij a. nadenkt en b. vragen stelt. Die volgorde draait hij trouwens wel om, want als hij vragen stelt moet jij nadenken en in die tijd denkt hij dan ook. Dus, als jij het antwoord geeft, stelt hij direct daarna alweer de volgende vraag. Zo gaat dat een vraag of vier, vijf door en dan komt hij met zijn stelling. Altijd. Want hij is het per definitie niet me je eens. Niets saaier als het eens zijn, want dan heb je niets om over te discussiëren.

Inmiddels denk je na over zijn stelling en op dat moment komt hij terug op je antwoorden. Dan begint het toch aardig te jeuken onder je hersenpan want nu moet je weten in welke context je geantwoord hebt én je moet zijn stelling analyseren. En dan is het eigenlijk al te laat. Want nu ben je aan het verdedigen en niet meer in staat de rollen om te draaien. Een beetje sputteren, dat kan je nog.

Daarom is het beter om niets te stellen, maar direct een vraag te stellen. Je moet het wel kunnen, je ego moet je niet in de weg zetten. Als dat het punt niet is dan kan de vraag zijn: 'hey Rick, jij werd toch vijftig niet lang geleden? Hoe lang denk je dat eigenlijk te blijven?' Cowshead zet er een krat bier op, want iets als 'zolang de ouderdom mij niet verlost heeft van het verlangen naar seks' gaat het niet worden. En antwoorden in de eenjarige sferen ook niet. Rick gaat voor minstens twee, misschien drie jaar!

En dan hebben we 'm waar we 'm hebben willen. Dan is het niet erg meer dat Cowshead drie jaar na dato een filmpje voor hem heeft gemaakt.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

Nammen

Het dossier Wild Juice krijgt een vervolg. Nu spugen ze er bij Grunn de Witt niet in en bij de naam Wild Juice hebben collega’s beeld. Kokosmelk met rum, grapefruit met gin, dat soort beeld. Een beet

bottom of page