top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Batwoman

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


In de serie onderbroeken over de legging of broek is het nu de beurt aan Batman. In dat kader hebben we de sportscholers en demente bejaarden al gehad, maar het zou best kunnen dat voor beide Batman als voorbeeld gediend heeft. Wel raar dat ik het me nu pas realiseer. En eigenlijk is het ook heel vervelend. Kan ik een held uit mijn jeugd handhaven als hij een onderbroek over een legging draagt? Denk het niet. Hij moet van de heldenlijst, er zit niets anders op.

Wie denkt dat ik erg strak in de leer zit heeft het mis. Het bewijs komt uit Karin’s Kist. Dat is een opbergdoos met oude lipstick, een kam met lange tanden, clips voor paardenstaarten en meer zaken die het uiterlijk van een meisje o zo goed kunnen doen. Lang bewaard en nu op tafel omdat Ashley bij ons logeert. Uit de doos komt ook een Batman-poppetje en twee kippetjes, z’n bewonderaars zeg maar.

Alhoewel, bewonderaars… Ze ogen eerder erg geschrokken. Want Batman draagt helemaal geen legging en dus ook geen onderbroek! Iemand moet zich dertig jaar geleden al behoorlijk aan zijn dresscode geërgerd hebben. En maatregelen genomen hebben, weg met de legging, weg met de onderbroek! Die draag je maar als je later dement bent Batman!!

Ja, de heldenlijst. Daar blijft op deze manier weinig van over. Streep door Batman, Joop Zoetemelk moet er al af en als het aan zwart Nederland ligt Michiel de Ruijter ook. Maar de oplossing ligt niet ver van vleermuissferen. Een schande dat zij niet op televisie was en hij wel, dat dit moois ons jongens toen onthouden is. En last but not least, een vrouw die niet houdt van remsporen in een legging: Batwoman!


Batman and chicks


Batman and startled chicks


Batwoman!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page