top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Gooise Vrouwen

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Ze komen achter ons zitten aan een tafeltje bij Tong Ah in Weesp. Niet geheel onopgemerkt. Daar zorgen ze voor. Zo hebben ze bijvoorbeeld dezelfde kapper en ze hebben erg veel goud aan de armen. Ze kunnen ook erg goed telefoneren. Ze nemen op om te vertellen dat ze niet gestoord willen worden. Of om te vertellen dat ze hier zitten omdat ze niet in de file willen staan. En één van de dames wordt uitgenodigd voor een heel leuk feestje van een bekende meneer. Na een kwartier belt er niemand meer.

De witte wijn wordt verveeld geproefd. Hij is lekker maar niet koud genoeg. Dan komt dame drie. Die is een stuk jonger en ze werkt bij Max. Dat bevalt goed, maar ze wil het niet al te lang meer doen. Anders wordt ze te oud. Ze kijken nu naar foto’s op haar Blackberry. Dan moet er besteld worden. Maar Dame A kan de Foe Yong Hai niet vinden. De bediening wordt er bij gehaald en die legt uit dat dit geen doorsnee Chinees is, maar één met speciale gerechten. Dame A raakt nu behoorlijk van de leg: “Ik ben hier erg bekend hoor. De eigenaresse komt altijd naar me toe!"

Tja. De Foe Yong Hai komt er niet. Maar of je nu een doos eieren eet of jezelf opfokt, het effect op de bloeddruk is hetzelfde. Zullen we haar zeggen dat het leven een stuk makkelijker is als je jezelf niet al te serieus neemt?


T

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page