top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Een zwart Manneke Pis 2

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Pascale Tayou kan je het niet kwalijk nemen. Je moet wat leveren voor de Straat van Sculpturen in Amsterdam Zuidoost en je woont in België. Dus lever je met een knipoog naar Manneke Pis zes pissende op een zwarte man gebaseerde sculpturen. Je noemt ze Les Pisseurs d’Amsterdam en vervolgens maar hopen dat ze net zo beroemd als het Manneke worden.

Wrang is wel dat de Pisseurs symbool staan voor vrije pissers. En dat is nu precies wat we er hier in Zuidoost uit proberen te krijgen. Terwijl de Pisseurs hun blazen legen vertellen wij de bewoners hier dat ze niet tegen de flat, niet in het trappenhuis en niet in de lift moeten pissen.

Bert Haanstra wist er in 1960 wel raad mee. Die liet Manneke Pis ontvoeren door Albert Mol en maakte er gelijk een film van. Anno 2009 zien we hier een uitstekende mogelijkheid voor Paul de Leeuw. Zes piemels in alle kleuren te ontvoeren. En pas teruggeven als het laatste Zwarte Manneke Pis de strijd opgeeft.

Grote vraag is of onze flatpisser nu wel of niet model voor de Pisseurs heeft gestaan.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page