• Leendert P. Bakker

Een zwart Manneke Pis 2

Bijgewerkt: jun 6


Pascale Tayou kan je het niet kwalijk nemen. Je moet wat leveren voor de Straat van Sculpturen in Amsterdam Zuidoost en je woont in België. Dus lever je met een knipoog naar Manneke Pis zes pissende op een zwarte man gebaseerde sculpturen. Je noemt ze Les Pisseurs d’Amsterdam en vervolgens maar hopen dat ze net zo beroemd als het Manneke worden.

Wrang is wel dat de Pisseurs symbool staan voor vrije pissers. En dat is nu precies wat we er hier in Zuidoost uit proberen te krijgen. Terwijl de Pisseurs hun blazen legen vertellen wij de bewoners hier dat ze niet tegen de flat, niet in het trappenhuis en niet in de lift moeten pissen.

Bert Haanstra wist er in 1960 wel raad mee. Die liet Manneke Pis ontvoeren door Albert Mol en maakte er gelijk een film van. Anno 2009 zien we hier een uitstekende mogelijkheid voor Paul de Leeuw. Zes piemels in alle kleuren te ontvoeren. En pas teruggeven als het laatste Zwarte Manneke Pis de strijd opgeeft.

Grote vraag is of onze flatpisser nu wel of niet model voor de Pisseurs heeft gestaan.

#bijlmer

2 keer bekeken

Cowshead, Amsterdam / cowshead at telfort.nl / © 2008-2020 by Cowshead.