top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Neuspeut

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Meneer Engel was nou niet bepaald de man die je stimuleerde. Of als voorbeeld diende. Een bijzondere verschijning was hij wel op het Baudartius College, beetje verwijfd, een chagrijnige kale kop en als hij liep dacht je altijd dat hij moest poepen.

Nee, dan deed Wachtmeester Nico dat als de 107e Afdeling Veldartillerie op oefening was vele malen beter. Die gebruikte uitsluitend Nederlandse woorden maar sprak ze wel op z´n Duits uit. En alle Duitsers begrepen hem. Of het daaraan lag weet ik niet, maar 107 Afdva had het goed voor elkaar op oefening bij Munster Sud. We hadden een vast tentenkamp naast het KMT. Dat bood zo z´n voordelen, even warm worden als we daar in januari of maart waren en natuurlijk een echt toilet in plaats van de latrine in het kamp. Als we aankwamen was de eerste gang altijd naar ´de boer´, waar wij een bar hadden opgeslagen. Die kreeg dan tijdens de oefening z´n plaats in de onderofficiersbar, jawel, in een tent. Dat soort zaken waren een resultaat van een lange reeks oefeningen, vijf per jaar, en van contacten onderhouden. Het staat me zelfs bij dat we daar ergens in de buurt gingen voetballen tegen een locaal team.

Nico heeft me in ieder geval gestimuleerd om Duits te praten, om het gewoon te doen en maar zien wat er van komt. Wat niet wil zeggen dat ik het nu erg goed kan en heel goed begrijp. Zo kreeg ik recent nog het verzoek om 15 Euro boete te betalen aan de StädteRegion Aachen. Uit de tekst werd me niet precies duidelijk welke overtreding ik nu gemaakt had. Maar de foto verduidelijkte een hoop. Neuspeuteren in de auto is hartstikke verboden in Duitsland!!


Nasepulken verboten!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eindelijk wintersport

Lennard P. Bakmans ontving een in het Frans geschreven brief van drie kantjes. Nu kan je die tekst door Google Translate halen, maar de kans dat je een finesse mist is groot. Dus wat doe je dan? Je le

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page