top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Floris V-pad naar Muiden

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Als we in deze frequentie blijven lopen dan zijn we tegen onze AOW-gerechtigde leeftijd in Bergen op Zoom. Juli vorig jaar hebben we onze eerste etappe gelopen, die we vlak bij ons huis – de Cow’s Head Inn – konden beëindigen. Vandaag de tweede, heerlijk om vanuit huis te kunnen starten. Op de rol staat het traject tot Muiden.

Het is een lekkere dag, bewolkt maar nog steeds een graad of twintig. In het Diemerbos zijn bramenplukkers actief, op de Gaasp de pleziervaart. In Weesp stuiten we op merkwaardig tafereel: in de gracht drijven Duitse voetbalpinguins. Een ode aan deze ijskonijnen? Of de primaire associatie met de Duitse witte voetbalshirts… Koddig is het wel en eerlijk is eerlijk, onze voetballende oosterburen zijn hier veel beter op hun plaats.

Entree Diemer Bos
Stammermolen
Weesp
In Weesp

De woonboten onttrekken de Vecht volledig aan het zicht. Ongelooflijk eigenlijk, wie heeft dit ooit toegestaan? De blikken naar rechts over de weilanden bieden gelukkig wel compensatie.

Na een kleine kilometer buiten Weesp zien we dat de route van het Floris V-pad is aangepast, Muiden wordt in verband met de verbreding van de snelweg (A1) niet aangedaan. Ook dat is ongelooflijk. Begrijpelijk dat je iets moet met de werkzaamheden, maar Muiden niet aandoen is een belediging van Floris V. Wandelnet die Floris postuum nogmaals vermoordt. Uit respect en als statement lopen wij gewoon door. Dat we Ome Ko dreigen te missen speelt hierin totaal geen rol.

Muiden
Bij Ome Ko

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page