top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Floris V naar Woerden

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


Bij een dagetappe is het altijd even de vraag hoe het vervoer wordt georganiseerd. Dicht bij huis is het allemaal nog wel met de openbare variant te doen, maar wat verder weg van huis wordt dat lastig. Vandaag valt het allemaal nog wel mee. De auto zetten we bij het station in Breukelen, we lopen naar Woerden en gaan daar met de trein weer terug naar Breukelen.

Nieuwer ter Aa is het eerste plaatsje wat we aandoen. Heel erg leuk, maar och jongens, wel continue die ‘geluidsarme’ zoab-zoef van de snelweg A2 in je oren. Die zijn we verderop al snel kwijt, als we over oude paden en dijkjes onze weg vervolgen. Tussen het huis ‘de Horizon’ en huis ‘De Dooijersluis’ troffen we onverwacht een restaurantje aan.

Fraai uitzicht over de weilanden, aangename stop! Het vervolg is ook weer mooi, De Spengense Molen is een plaatje. De oversteek bij de Joostendam doen we het zelf te bedienen pontje en dat werkt prima. In Kockengen ‘alweer’ horeca, maar je moet toch wat want voor de oudsher gebruikelijke bedevaart kan je er niet meer terecht.

Ook naar Woerden lopen we weer fraai over dijkjes (de Hollandse Kade) en oud jaagpad (langs de Oude Rijn). Dat brengt ons tot vlak bij het station, niets geen saaie nieuwbouw om te doorkruisen. Super dag!


Op de Boterwal, net na Nieuwer ter Aa
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page