• Leendert P. Bakker

Tiengemeten

Bijgewerkt: jan 12


Tiengemeten staat al op m’n lijstje sinds ik voor AMEV – de toenmalige eigenaar – werkte. Uniek, dit eiland in het Haringvliet. Maar het kwam er nooit van. Natuurmonumenten werd in 1996 de nieuwe eigenaar, de bewoners en boeren moesten vertrekken.

Lucky Dice Music (LDM) haalt muziek naar Nederland en heeft ook een fijne neus voor leuke locaties. Zo kan het dat Dave McGraw en Mandy Fer op Koningsdag gaan spelen in de Herberg Tiengemeten. Tijd om mijn dame te verrassen.


De veerman zet ons over en Karin heeft een kadootje voor Sandra Zuidema (LDM), ze is jarig vandaag. Wij worden op onze beurt getrakteerd op woeste luchten en een stevige wind. Wuivend riet, weidse blikken. Goed voor een ultiem gevoel van ververwijderd zijn.

Een paar uur later stappen we de Herberg in, net op tijd voor de optredens: Cam Penner bijgestaan door Jon Wood en Dave McGraw en Mandy Fer bijgestaan door Andrew Lauher. Prima optredens.

Na afloop prikken we ons tentje in de tuin, drinken lekkere biertjes, eten een hap, maken een avondwandeling en hebben gesprekken met ‘de muziek’, in het bijzonder met Andrew. Wij trokken zijn belangstelling op het pontje: onze Osprey-rugzak. Andrew mag er zelf ook graag op uittrekken. De gesprekken gaan dan over hiking, maar natuurlijk ook over muziek en we wisselen tips uit. Zo kan het zijn dat Bow Thayer nu uit de boxen in de Cowshead Inn klinkt.


De volgende dag is het stralend weer en we lopen relaxed naar het pontje. Daar nemen we afscheid van Dave, Mandy en Andrew. Zij op weg naar een vers optreden in hun tour, wij gaan het nieuwe NTKC-terreintje bij Ellewoutsdijk een overnachting bezorgen.

Van dit micro-avontuur op Tiengemeten vind je hier een impressie:


#musica #hiking

11 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Cowshead Alt Country 2017

Kerstavond, een mooie gelegenheid om eens te kijken wat Cowshead in 2017 muzikaal heeft bezig gehouden. Gevoelsmatig was het geen bijzonder jaar, maar alles eens langslopend blijkt toch het tegendeel.

Cowshead, Amsterdam / cowshead at telfort.nl / © 2008-2020 by Cowshead.