top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Boos

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


—–Oorspronkelijk bericht—– Van: Karin Moor Verzonden: maandag 22 oktober 2007 20:13 Onderwerp: Oplossingen, en wel nu!

Beste mensen,

Zijn jullie wel eens in Moskou geweest? Flatgebouwen in Stalinistische stijl: vaak doen liften het niet. En wat treft onze verbazing? In Grubbehoeve is het niet anders. Bewoners (zowel huurders als kopers) betalen middels hun servicekosten ondermeer voor het gebruik van liften. Ze krijgen echter geen waar voor hun geld:

Vanwege een renovatie waarvan de opleverdatum al meer dan 10 maanden is verstreken, kunnen we al geruime tijd geen gebruik van stijgpunt B en D maken. Bewoners moeten het met de helft van de liften doen. Teveel bewoners op te weinig liften. Dat gaat mis, dat weet zelfs een leek! En ja hoor, de ene na de andere lift sneuvelt en wordt niet gerepareerd.

Zaterdag 20 oktober, boodschappen dag: De twee nog wel functionerende liften begeven het. Alle bewoners met de trap: moeders met kinderen stonden met kinderwagens en boodschappen machteloos tussen de zandhopen. Bejaarden konden hun woning niet uit of niet in. Hulp- en zorgdiensten weigerden dienst: In gesprek dat ik via de halofoon opving: “Hallo dokter, kunt u niet even met de trap? Ja ik weet het, maar de thuiszorg is ook al niet langs gekomen. Nee, de medicijnen zijn dus niet bezorgd. Toe nou dokter, ik voel me zo ziek….” Nummer van de meldkamer van Schindler staat nergens vermeld: telefoonnummer waar storingen gemeld kunnen worden zijn verdwenen. Het hoofdkantoor van Schindler is in de weekenden gesloten. De noodoproep die in de lift zelf zou kunnen worden gedaan werkt niet, er is geen contact mogelijk.

Het is nu maandag 22 oktober, al vier dagen zonder lift. Sommige bewoners kunnen hierdoor al vier dagen niet naar buiten. Zij zijn niet instaat om trappen te lopen. Vuilniszakken verzamelen zich in de trappenhuizen, te zwaar om al die etages naar beneden te sjouwen, vuil hoopt zich op. Pro VvE Beheer is op de hoogte van de situatie maar van de beloofde belangenbehartiging is weinig te merken. Rochdale, Pro VvE Beheer, vd Leij, Delta Forte: één pot nat, acht handen op één buik, en niet de onze.

Er wordt geklaagd, ook door de projectleider/opzichter. Vrij vertaald: vd Leij is zo snel als dikke stront. En bewoners vernielen te veel. Ja, de liften gaan snel kapot, maar is het vernielzucht of zijn de pas geïnstalleerde liften ongeschikt voor intensief gebruik. Er is gekozen voor een te goedkope dus zwakke uitvoering. In de seniorenflat van mijn moeder worden ze amper gebruikt maar zijn ze van een veel betere kwaliteit. Goedkoop is duurkoop en binnen een jaar moeten ze worden vervangen. Dankjewel Rochdale/Delta Forte, dat gaat ons als kersverse VvE een flinke duit kosten.

De liften die het wel doen worden met name op dit moment extreem veel gebruikt. Er staan dagelijks rijen bewoners bij lift A (als ie het doet) te wachten omdat stijgpunt B (nu al al maanden) niet toegankelijk is. Lift A is regelmatig buiten dienst en men is aangewezen op de liften bij stijgpunt C. Overbelasting van lift C zorgt vervolgens ook voor technische problemen. Bezoekers/kinderen van stijgpunt B en A bellen te pas en te onpas bij de bewoners van stijgpunt C aan om op de galerij te komen. Op een gegeven moment weiger je om voor portier te spelen. En wat gebeurt er? De deur wordt open geramd, uit het lood geslagen, sloten worden vernield. Op de tweede verdieping zit in het huurdersdeel een dealer, de drugsgebruikers en dealers zitten in het trappenhuis van lift C. Er slapen mensen op kranten, er wordt gepiest in de plantenbakken die door bewoners zorgzaam zijn neergezet.

En wie betalen de schade? Ik zal er persoonlijk op toezien dat de VvE JEG extra rekeningen die direct of indirect met de bovenstaande problemen te maken hebben niet honoreert. Ook de huurders moeten hun servicekosten goed in de gaten houden.

Het gebrek aan respect dat Rochdale / Pro VvE Beheer haar klanten toont is ongeëvenaard. En iedereen met een beetje verstand van woningbouw en beheer kent de gevolgen van een dergelijk gebrek: vernielingen, vervuiling en respectloos woongedrag van met name huurders die toch niets meer te verliezen hebben.

Mijn geduld en dat van vele anderen raakt op. Het begint wel erg aantrekkelijk te worden om mw. Vogelaar en de media uit te nodigen. Weet ze ook meteen waar het in probleemwijk EGK-buurt vooral aan schort.

Groet,

Karin.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page