top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Patatje Harry

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Er circuleren al maandenlang hardnekkige geruchten. Dat de toestemming voor het illegaal plaatsen van een hekwerk bij Kinderdagopvang Les Agneaux aan de gevel van Grubbehoeve is gegeven door – inmiddels voormalig – wethouder Harry Verzijl zelf. PvdA bestuurder. Er zou bij hem of bij zijn ambtenaren sprake zijn van een sterk staaltje van cliëntelisme.

Nu is het wel heel verleidelijk om in dit ozo vrome stadsdeel een verband te leggen tussen Les Agneaux en de stadsdeelbestuurders. Tussen de uitbating van het lam gods en de pogingen om de partijschaapjes op het droge te houden. Maar die gedachte konden we makkelijk uitbannen.

Niemand bij het stadsdeel Amsterdam Zuidoost laat toch een hek plaatsen om een buitenvoorziening die nooit gebruikt gaat worden? Niemand bij het stadsdeel gaat toch in tegen eerder gemaakte afspraken met bewoners over de inrichting van de openbare ruimte? In tegen bewonersparticipatie?

Maar gisteren viel het kwartje. Het stadsdeel heeft namelijk een groot deel van het gras van het speelveld aan de parkzijde afgegraven. Dat konden we zelf constateren. Voor het waarom moesten we lichte druk uitoefenen, maar de tuinman kwam goed los bij het verband tussen de blootgelegde kippenbotjes, een paar losgerukte Barbie-armpjes en Winti.

Er worden aardappels gepoot! In mijn opvolgende totale verbijstering kon ik nog net de vraag stellen of een hekje wellicht de aanwas kon beschermen tegen de onder Bijlmerbewoners zo populaire pitbulls (I wanna be my dog). ‘Dat was ook de bedoeling meneer. Alleen is het hek, zo jammer, te vroeg èn verkeerd geplaatst. Kijk, daar woont het. Maar ik beloof u meneer, dat Harry snel zijn hek om z´n volkstuin krijgt!’


Harry's hek


Harry's volkstuintje

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page