top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

Fox 60

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020


Fox 60? Geen haar op m’n reet die dat gelooft. Bij Dr. Fox moet je nu éénmaal alles in twijfel trekken. Of de bedoeling achter de woorden zoeken. Vraag is of je er achter komt. Met vragen stellen lukt het niet.

Nooit ontmoet Willem en ik hebben elkaar nooit ontmoet. Op een gegeven moment zijn we tot elkaar veroordeeld . Allebei te laks om tijdens de cursus bergwandelen van de Nivon Bergsportgroep Amsterdam een maatje te kiezen. Maar na een half uur al wel diep in discussie. Leg Willem de vraag voor wat een licht dalend pad op 331 graden is en je krijgt een antwoord waarmee je vier richtingen uit kan. Ook de goede, maar dat wist ik toen nog niet.

West Highland Way Het was maart 2004 en tijdens een pauze blijkt dat Willem ook dat jaar de West Highland Way in z’n uppie gaat lopen. Dat schept een band, we lopen samen een trainingsweekend, maar de basis is al gelegd in het praktijkweekend en ligt in andere dingen.

Meisjesopvang Ons groepje van twee deed het met argumenten en discussie, maar wel in een zeldzaam harmonieus model. En dat werd al snel erkent. Meisjes verstoten uit andere groepjes, werden naar ons doorgestuurd. ‘Ga maar naar Willem en Leen, die jongens helpen je wel’. En dat deden we ook. We namen ze uiterst respectvol volkomen in de maling en namen na afloop de bedankjes in ontvangst. Waren er even geen meisjes, dan bespraken we ze wel. En schatten de kansen op een ´licht neukje´ in.

Licht neukje ´Licht neukje´ is typisch Willem. Maar als je hem er mee confronteert dan kan het zomaar over een ´leuk nichtje´of het lenen van een ´neuklichtje´ gaan. Willem is ook vrijheid. Zich conformeren? Kan hij wel, als het moet. Maar dan wel bij voorkeur met pretoogjes én een stout plan. Die vrije, eigenwijze en beleefd recalcitrante vogel in ´m spreekt mij enorm aan en heeft me zeker ook beïnvloed. Het heeft me geholpen op mijn weg naar vrijheid, geholpen een paar zeer knellende banden door te snijden. Vrij!

Tentjes Rugzakken, lopen, tentjes. Wat is er mooier dan je tentje prikken op een plaats die je bevalt? Wat is er mooier dan Willem met liefde een verhandeling te zien houden over een stuk zeildoek met scheerlijnen? Dat hij z’n contacten voor je inzet om ze in Nederland te krijgen? Wat is er erger dan die zelfde man te vroeg vreemd te zien gaan met ’n BIOD (Beter Is Ons Devies, godskolere) caravan? Of is het erger dat je bij de aanblik van Saab met dat Ei toch uiterst gecharmeerd bent. Je mag het zeggen.

Willem, lul, wanneer gaan we weer lopen? Groet, kus, Don Leo von Saab bis Eitje.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page