top of page
  • Foto van schrijverLeendert P. Bakker

De Delle

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


Van: Leendert P. Bakker Verzonden: donderdag 22 januari 2015 00:24 Aan: Jans Bakker CC: Paul Fontein; Karin Moor Onderwerp: RE: verhuizing Jannie; bereikbaarheid

Lieve Jans,

Goed bezig lees ik. En dat ondanks je weerzin tegen dit gebeuren.

Ik zoek afstemming met Paul, maar we kunnen wellicht wat betekenen in ’t weekend van 31 januari op 1 februari, in dat weekend hebben we een afspraak met Joke & Paul. Daar kom ik op terug. Want de bouwvakkers zullen op z’n vroegst op 2 februari beginnen?

Je weerzin begrijp ik nu ook beter. Het heeft alles te maken met het adres waar je tijdelijk bivakkeert. De Delle!!! Welke vrouw voelt zich comfortabel op een plek die ‘De Delle’ heet? Okay, er wonen er meer, minimaal 77 begrijp ik. Een respectabel aantal toch wel voor het godvrezende Vorden. Maar toch staat er op elke brief die je ontvangt: ‘Jannie Bakker, De Delle’. Dat wil je toch niet?? En dat ‘de’ ook voor Delle… er had ook het verzachtende ‘een’ kunnen staan, maar nee, er staat ‘de’, van al die dellen ben jij Dé Delle. Een overtreffende trap del zeg maar. Verschrikkelijk.

Stiekem houd ik best een beetje van dellen, dat wel. En ook van jou, maar dan op een andere manier. Ik ken je ook niet als del. Ik heb je wel eens in de weer gezien met lippenstift, maar niet in de lagen die van een beetje del verwacht mogen worden. Bij jou heb ik altijd het idee dat je de lippenstift ook wilt kunnen gebruiken voor het noteren van een gedachte op een stuk wc-papier, bij het ontbreken van een pen en een notitieblokje.

Nogmaals, ik stem de zaken af met Paul. Maar wees niet verbaasd dat als de ‘Linksom Skroevers’ weg zijn, er heel in heel Vorden geen enkel bordje ‘De Delle’ meer te vinden is.

Kus!

Leen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen drietebulen

We zijn er nog niet helemaal uit, de naam voor ons nieuwe huis. Maar we hebben de keus wel aardig teruggebracht. We hebben nu drie kandidaatnamen: Koeskop, In De Koppige Koe of we blijven gewoon Cowsh

bottom of page